Csirkehús tekercs hozzávalók:

csirkecomb

gomba

fokhagyma

petrezselyem

tejföl

olívaolaj

citromlé

hagyma

olívabogyó

sajt

Csirkehús tekercs elkészítése:

Elkészítünk egy szószt felaprózott zöld fokhagymából, petrezselyemből, tejfölből, olívaolajból, sóból és citromléből. Ezután a kicsontozott csirkecombokat megkenjük a szósszal. A hagymát és kimagvalt olívabogyót apróra vágjuk és olajban pároljuk. Azután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és lefedjük, hogy az is párolódjon.

Mikor kész, beleöntjük egy tálba és megszórjuk nagyfogú reszelőn lereszelt sajttal. Alufóliára rátesszük a csirke combokat és annyit teszünk rájuk a gombás keverékből amennyi ráfér. Ezután becsomagoljuk és 45 percre betesszük a sütőbe.

Mikor megsült a hús, kivesszük és főttkrumplival tálaljuk. Erre ráöntjük a szószt, amit a hús eresztett, leöntjük fokhagymás szósszal, megszórjuk petrezselyemmel és leöntjük tejföllel, valamint a húst megszórjuk még egy kis édes fűszerpaprikával és borssal.

A csirkehús tekercs receptet Nenea Radu ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc