Csirkehús tekercs hozzávalók:
csirkecomb
gomba
fokhagyma
petrezselyem
tejföl
olívaolaj
citromlé
só
hagyma
olívabogyó
sajt
Csirkehús tekercs elkészítése:
Elkészítünk egy szószt felaprózott zöld fokhagymából, petrezselyemből, tejfölből, olívaolajból, sóból és citromléből. Ezután a kicsontozott csirkecombokat megkenjük a szósszal. A hagymát és kimagvalt olívabogyót apróra vágjuk és olajban pároljuk. Azután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és lefedjük, hogy az is párolódjon.
Mikor kész, beleöntjük egy tálba és megszórjuk nagyfogú reszelőn lereszelt sajttal. Alufóliára rátesszük a csirke combokat és annyit teszünk rájuk a gombás keverékből amennyi ráfér. Ezután becsomagoljuk és 45 percre betesszük a sütőbe.
Mikor megsült a hús, kivesszük és főttkrumplival tálaljuk. Erre ráöntjük a szószt, amit a hús eresztett, leöntjük fokhagymás szósszal, megszórjuk petrezselyemmel és leöntjük tejföllel, valamint a húst megszórjuk még egy kis édes fűszerpaprikával és borssal.
A csirkehús tekercs receptet Nenea Radu ajánlotta.
0 hozzászólás