Csirkehúsos egytál hozzávalók:
2 személyre
30 dkg csirkemell
1 piros pritamin- vagy kaliforniai paprika
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1,25 dl fehérbor
1 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál só
1/4 kiskanál bors
1 kiskanál töröttpaprika
1 doboz konzervkukorica (280 g)
4 evőkanál tejszín
Csirkehúsos egytál elkészítése:
A húst kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Kiszedjük a paprika magházát és a hússal egyforma darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig apró kockákra.
Az így előkészített hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kevés olajon külön-külön megpirítjuk és kiszedjük. A bort és a fűszereket a pirításból visszamaradt léhez adjuk és felforraljuk.
Belekeverjük a megpirított hozzávalókat és fedő alatt pároljuk.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kukoricát és a tejszínt, és együtt főzzük.
Ízesítjük és tálaljuk.
Vajon forgatott rizs vagy baguette illik hozzá.
0 hozzászólás