Csirkehúsos pite póréhagymával és leveles tésztával hozzávalók:
póréhagyma
zeller
répa
kicsontolt csirke (én csirkemellet használtam)
friss, disznóhúsból készült kolbász
fehérbor
vaj
oliva olaj
tej
tejföl és leves
liszt
bazsalikom (a recept frisset ír elő, de nekem csak szárított volt)
leveles tészta lapok
1 tojás
Csirkehúsos pite póréhagymával és leveles tésztával elkészítése:
Először a póréhagymát, a zellert és a répát megdíszteljük olajos vajban. Hozzáadjuk a csirkehúst.
Amikor majdnem készen van, hozzáadunk egy pohár bort és egy pohár húsleves alapot, sót, borsot, bazsalikomot, egy kis tejet és tejfölt (amibe egy kanál lisztet kevertünk, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek, és besűrűsödjön a rajta lévő szósz.
Az így elkészült étel már önmagában is fogyasztható tészta vagy rizs körettel, de mi ne álljunk meg itt, emeljük magasabb szintre ezt a fogást.
A kolbászról szedjük le a bőrt- ha lehet, és szeleteljük vékony karikákra. Ezeket süssük meg serpenyőben!
(Tipp: Ha teflon serpenyőt használunk, nincs szükség olajra)
A leveles tészát szedjük szét két részre. Kenjük ki a jénai tálat vajjal, majd fektessük bele a leveles tészta egyik felét. Felverünk egy tojást, és ezzel megkenjük a tészta szélét. Ráegyengetjük a póréhagymás csirkét a levelestésztára úgy, hogy a szélein maradjon 1-1,5 cm-es üres hely. Majd rátesszük a másik tésztalapot is, aminek a széleit az üres részig (a tojással megkent résznél) rányomkodjuk.
A rétestésztát kenjük meg tojással és szezámmaggal, betesszük a sütőbe.
Amikor a tészta megsül… készen van!
Lehet a megmaradt leveles tésztával tálalni vagy kukoricával és pürével.
A receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás