Csirkehússal töltött burgonya hozzávalók:
2 kg burgonya
1/2 kg csirkehús
100 g füstölt szalonna
100 g hagyma
150 ml olaj
2 tojás
50 g rizs
50 g paradicsompüré
50 g liszt
200 g tejföl
bors, só, zöldfűszerek
Csirkehússal töltött burgonya elkészítése:
Nagyjából egyforma burgonyákat válassz ki, hámozd meg és távolítsd el a belsejük egy részét. A hagymát vágd apróra, olajban párold meg, add hozzá a rizst, és pár perc után öntsd fel tyúkhúslevessel.
Daráld le a húst és a szalonnát, keverd össze a párolt hagymás rizzsel, zöldfűszerekkel, borssal, sóval és tojással.
Töltsd meg a burgonyákat, süsd meg minden oldalukat, majd helyezd zsírral kikent jénaiba, és tedd sütőbe. A maradék olajból, lisztből, paradicsompüréből és húslevesből készíts egy mártást.
Öntsd rá a burgonyára és tedd vissza a sütőbe.
Tejföllel szolgáld fel. Nagyon finom és dekoratív krumplis étel.
0 hozzászólás