Csirkehússal töltött burgonya hozzávalók:

2 kg burgonya

1/2 kg csirkehús

100 g füstölt szalonna

100 g hagyma

150 ml olaj

2 tojás

50 g rizs

50 g paradicsompüré

50 g liszt

200 g tejföl

bors, só, zöldfűszerek

Csirkehússal töltött burgonya elkészítése:

Nagyjából egyforma burgonyákat válassz ki, hámozd meg és távolítsd el a belsejük egy részét. A hagymát vágd apróra, olajban párold meg, add hozzá a rizst, és pár perc után öntsd fel tyúkhúslevessel.

Daráld le a húst és a szalonnát, keverd össze a párolt hagymás rizzsel, zöldfűszerekkel, borssal, sóval és tojással.

Töltsd meg a burgonyákat, süsd meg minden oldalukat, majd helyezd zsírral kikent jénaiba, és tedd sütőbe. A maradék olajból, lisztből, paradicsompüréből és húslevesből készíts egy mártást.

Öntsd rá a burgonyára és tedd vissza a sütőbe.

Tejföllel szolgáld fel. Nagyon finom és dekoratív krumplis étel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc