Csirkehússal töltött padlizsán hozzávalók:
3 padlizsán
1 kicsontozott csirkemell
1 hagyma
1 csésze paradicsomlé
1 csokor kapor
3-4 szelet sajt
2 cikk fokhagyma
1 szál kakukkfű
só
bors
Csirkehússal töltött padlizsán elkészítése:
Hosszában ketté vágjuk a padlizsánt, kiszedjük a padlizsánhúst és kockákra vágjuk. A csirkemellet és a hagymát feldaraboljuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, s beletesszük a fokhagymát és a kakukkfüvet. Mikor ezek megpirultak, kivesszük és kidobjuk, majd az olajba megpároljuk a padlizsánhúst, csirkehúst és a hagymát. 5 percig hagyjuk kicsi tüzön. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és a felaprózott kaprot, megfűszerezzük ízlés szerint és további 3-4 percig hagyjuk a tüzön. A padlizsánt egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a serpenyőben levő keverékkel, lefedjük őket sajtszelettel és 25 percre forró sütőbe tesszük.
A csirkehússal töltött padlizsán receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás