Csirkemájpástétom szalonnával hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg csirkemell
30 dkg szalonna
2 db tojás
1 kávéskanál só
1 mokkás kanál bors
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál pástétomfűszer
Csirkemájpástétom szalonnával elkészítése:
A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk, szitán áttörjük vagy turmixoljuk. Hozzáadjuk a két nyers tojást, a sót, a borsot, majoránnát, a pástétomfűszert, és az egészet jól összedolgozzuk.
A pástétomformát kibéleljük vékonyra szeletelt szalonnával, beletesszük a máj felét, ráfektetjük a kicsontozott, enyhén megsózott nyers csirkemelleket, lefedjük a maradék töltelékkel, és a tetejére is szalonnát teszünk.
A pástétomformát kevés vízzel töltött mélyebb tepsibe állítjuk, és közepesen meleg sütőben kigőzöljük. A sütőből kivéve kissé lepréseljük, lehűtjük, a formából tálra borítjuk, és félujjnyi vastagra szeletelve kínáljuk.
0 hozzászólás