Csirkemell falatok nyárson hozzávalók:
80 dkg csirkemell
12 vastag uborka karika
4 piros színű zöldpaprika
10 dkg húsos szalonna
1 késhegynyi őrölt fehérbors
2 evőkanál olaj
só
Csirkemell falatok nyárson elkészítése:
A kicsontozott és bőrétől megtisztított csirkemellet vékonyan felszeleteljük, majd kb. 8×4 cm-es csíkokra vágjuk.
A megmosott fiatal uborkát vastag karikákra szeljük, a szalonnából és a zöldpaprikából pedig kb. 4×4 cm-es szeleteket vágunk.
Az alapanyagokat megsózzuk és felváltva, a csirkemell-csíkokat kettéhajtva, nyársra húzzuk.
A nyárs két végét uborka karikával zárjuk le.
Körben megszórjuk fehérborssal és megkenjük kevés olajjal.
Hamvadó parázs fölött szép színesre megsütjük.
0 hozzászólás