Csirkemell különleges bundában hozzávalók:
2 db tojás
15 dkg paprika
30 dkg paradicsom
1 db lilahagyma
15 dkg kígyóuborka
70 kg csirkemell filé
1 evőkanál liszt
2-3 db bazsalikomlevél vagy kakukkfű
1-1 csipet só, bors ízlés szerint
1 db üveges sürített paradicsom
1 db jégsaláta
1 dl fűszeres (chilipor, fokhagyma, torma) majonéz
Csirkemell különleges bundában elkészítése:
A bazsalikomot összevágjuk, és a sürített paradicsommal, tojással, liszttel, sóval, borssal összekeverjük. Az előkészített csirkemelleket (kicsit kiklopfoljuk) belemártjuk a paradicsomos szószba, és kevés forró olajban megsütjük. A saláta összetevőit (jégsaláta, paradicsom, paprika, uborka, hagyma) kockákra vágjuk, tálalás előtt a fűszeres majonézzel összekeverjük, és sajtkosárban tálaljuk a hús mellé.
Sajtkosár elkészítése: reszelt trappista sajtot nem túl vastagon kör alakban egy tányérra szórunk, és mikrohullámú sütőben 20-25 másodpercig sütjük. Még melegen lapátkanállal felszedjük, és egy lefordított hideg csészére, vagy kisebb öblös üvegedényre formázzuk. A sajt pillanatok alatt megszilárdul.
0 hozzászólás