Csirkemell különleges bundában hozzávalók:

2 db tojás

15 dkg paprika

30 dkg paradicsom

1 db lilahagyma

15 dkg kígyóuborka

70 kg csirkemell filé

1 evőkanál liszt

2-3 db bazsalikomlevél vagy kakukkfű

1-1 csipet só, bors ízlés szerint

1 db üveges sürített paradicsom

1 db jégsaláta

1 dl fűszeres (chilipor, fokhagyma, torma) majonéz

Csirkemell különleges bundában elkészítése:

A bazsalikomot összevágjuk, és a sürített paradicsommal, tojással, liszttel, sóval, borssal összekeverjük. Az előkészített csirkemelleket (kicsit kiklopfoljuk) belemártjuk a paradicsomos szószba, és kevés forró olajban megsütjük. A saláta összetevőit (jégsaláta, paradicsom, paprika, uborka, hagyma) kockákra vágjuk, tálalás előtt a fűszeres majonézzel összekeverjük, és sajtkosárban tálaljuk a hús mellé.

Sajtkosár elkészítése: reszelt trappista sajtot nem túl vastagon kör alakban egy tányérra szórunk, és mikrohullámú sütőben 20-25 másodpercig sütjük. Még melegen lapátkanállal felszedjük, és egy lefordított hideg csészére, vagy kisebb öblös üvegedényre formázzuk. A sajt pillanatok alatt megszilárdul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc