Csirkemelles karfiolleves hozzávalók:

1 kisebb karfiol

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 zeller gumó

2 hagyma

3 csirkemell (nem túl nagy)

petrezselyemzöld

3 kanál olaj

só, bors

1 liter erőleves

Csirkemelles karfiolleves elkészítése:

A karfiol leveshez apróra vágjuk a zöldségeket, a karfiolt pedig virágjaira szedjük.
Az olajat odatesszük forrósodni és előbb a hagymát, majd a petrezselymet, a répát és a zellert tesszük bele.
2 percig pároljuk, majd beletesszük a csirkemelleket és addig sütjük, amíg megváltozik a színük.
Ezután hozzáadjuk a karfiolt és felöntjük az erőlevessel (néhány csontból és vén tyúk bőréből főztem).
Addig főzzük amíg minden megfő a levesben, majd sózzuk, borsozzuk és ha elégedettek vagyunk az ízével levesszük a tűzről.
Ráöntjük a tejföllel összekevert tojássárgákat és a tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
A csirkemelles karfiol leves receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc