Csirkemelles rakott tál sütőben hozzávalók:

4 személyre

25 dkg szeletelt angol szalonna

1 db nagy, filézett csirkemell

20-25 dkg Trappista sajt

4 db tojás

liszt

fűszerek ízlés szerint

Csirkemelles rakott tál sütőben elkészítése:

A csirkemellet kockára vágjuk, a darabokat megforgatjuk lisztben, megmártjuk a tojásban, majd a sajtba hempergetjük.

Egy jénai tálat kibélelünk a szalonnacsíkokkal úgy, hogy azok egy-egy kis darabja kilógjon a tálból. A szalonnára reszelt sajtot helyezünk, majd erre tesszük a bepanírozott húskockákat. A maradék tojást összekeverjük a maradék sajttal, majd ráöntjük a húsra. Végül az egészre ráhajtjuk a kilógó szalonnadarabokat, és a tálat a sütőbe helyezzük.

Tálaláskor egyben kiborítjuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát.

Nagyon finom burgonyapürével és párolt zöldségekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc