Csirkepörkölt hozzávalók:
1 kg csirkehús
2 hagyma
1 répa
2-3 gerezd fokhagyma
200 ml tejföl
liszt
petrezselyemzöld
Csirkepörkölt elkészítése:
A csirke- illetve a marhapörkölt két nagyon ízletes, könnyen elkészíthető étel. A csirkepörkölt általában kedveltebb a marhapörköltnél az elkészítési ideje miatt, ugyanis a csirkehús gyorsabban készül el. Ettől eltekintve, a két fogás elkészítési módja majdnem teljesen egyforma.
A felaprított hagymát megdíszteljük a szintén felvágott répával (én csak a hagymát díszteltem), hozzáadjuk a csirkét (a hátát én levesnek hagytam), megfűszerezzük, hagyjuk míg a hús kicsit megfehéredik és elfő a levéből. Felöntjük vízzel és lefedve kis tüzön főzzük.
Amikor a hús megfőtt, külön 2 kanál lisztet elkeverünk a tejföllel, majd ezt hozzáadjuk a pörkölthöz. Hogy biztos legyek benne, hogy nem lesz görcsös, először leveszem a tűzről, hozzáadom a tejfölös lisztet, jól elkavarom és visszarakom a tűzre, majd hagyom pár percet forrni.
A zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet hozzáadom.
Lehet puliszkával, túróval vagy burgonyával és savanyúsággal tálalni.
0 hozzászólás