Csirkés spagettisaláta hozzávalók:
25 dkg spagetti
2 szál sárgarépa
20 dkg grillezett csirkemell
20 dkg kínai kel
1 cikk zellergumó
20 dkg kígyóuborka
3 ek borecet
só
1 csipet cukor
pici fehér bors
1 teáskanál szójaszósz
3 evőkanál Szezámolaj
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
Csirkés spagettisaláta elkészítése:
A spagettit darabokra törjük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, 2 percig forrásban levő vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.
A csirkehúst apró kockákra, a kínai kelt és a zellert csíkokra vágjuk.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a magját kikaparjuk, és felszeleteljük.
A borecetet kikeverjük a szójaszósszal, sóval, cukorral, borssal, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat is.
A tésztát, a húst és a zöldségeket tálba rakjuk és beleforgatjuk az öntetbe. Apróra vágott metélohagymával megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás