Csőben sült zöldséges tészta hozzávalók:

4 személyre

25 dkg száraztészta (teljes kiőrlésű gabonából)

50 dkg brokkoli

50 dkg csiperke gomba

2 dl tejszín (gabona tejszín)

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

só (himalája)

tört rózsabors (lehet hagyományos is)

petrezselyem

2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)

10 dkg kemény sajt

Csőben sült zöldséges tészta elkészítése:

Főzzük fogkeményre a tésztát, közben állítsuk össze a mártást.

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát kockázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk (vagy reszeljük, ekkor intenzívebb az íze), a gombát vékonyan szeleteljük, a brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárát hámozzuk meg (a fás részt), majd karikázzuk.

Olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), adjuk hozzá a tört borsot (kellemes ízt kap a pirítástól), majd a fokhagymát.

Tegyük rá a gombát és a brokkolit, majd fűszerezzük és pároljuk a zöldségeket fogkeményre (ha kicsit keményebb az is jó, mert még sütni is fogjuk).

Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze.

Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, adjuk a mártáshoz és keverjük össze alaposan.

Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a sütőedényt (nálam 27×27-es tál) és reszeljük le a sajtot.

Öntsük a mártásos tésztát a tálba, egyenletesen oszlassuk el és szórjuk meg sajttal.
10-15 perc alatt süssük aranybarnára a sajtot a 180 fokon.

 

Bátran variálhatók a zöldségek, de „vércsék és pumák” akár hússal is készíthetik a mártást (ekkor a vöröshagyma és a zöldségek közé kell a sorrendbe beékelni a húst).

Ezt a finom egytálételt gabona tejszínnel is el lehet készíteni.

 

A csőben sült zöldséges tészta receptjét Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc