Csokibomba hozzávalók:
Alap
20 dkg keserű- vagy tejcsokoládé
15 dkg nutella
20 dkg rizspehely
Krém
Keserűcsoki
½ l tejszín
40 dkg keserűcsoki
ízlés szerint kevés instant kávé
Mokka és fehércsoki
½ l tejszín
30 dkg fehércsoki
1 evőkanál instant kávé
Glazúr
35 dkg keserűcsoki
3 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
Csokibomba elkészítése:
Először elkészítjük a krémet, melynek 4 órát kell hűtőben állnia.
A tejszínt az instant kávéval odatesszük főni. Amikor fellforr hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét. Folyamatosan kevergetjük. Miután megolvadt a csokoládé további 2-3 percig főzzük, majd elzárjuk. Legalább 4 órát hűtóben pihentetjük. Hűtőből kivéve kemény habbá verjük. (ha könnyedebb krémet szeretnénk kapni hozzáadhatunk még 2,5 dl tejszínt.)
Alap:
Az olvasztott csokoládét összekeverjük a rizspehellyel és a nutellával. Két réteg sütőpapír közé helyezzük az így kapott masszát, majd 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Az így kapott lapot sütőpapírral borítva 20 percre fagyasztóba tesszük, hogy megszilárduljon. Amikor megszilárdult, a fagyasztóból kivesszük, és tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle: kör, négyzet, rombusz, szív, virág stb. Ha morzsálódik a lap, akkor adjunk még hozzá olvasztott csokoládét, és ismételjük meg az egész folyamatot. A kivágott formákra elosztjuk a krémet, a habzsák csillagos nyomófejét használva. Újra a fagyasztóba helyezzük, míg a krém is megszilárdul.
Miután a krém megszilárdul elkészítjük a glazúrt: Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Ha megolvadt, akkor hozzáadjuk a zsiradékot is.
Hagyjuk a glazúrt szobahőmérsékletűre hűlni, majd a fagyos csokibombákat megmártjuk benne. Miután a glazúr megszilárdult ismét a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt néhány perccel kivesszük a fagyasztóból.
0 hozzászólás