Csokis csillag torta cseresznyével hozzávalók:

7 tojás

14 evőkanál cukor

4 vőkanál olaj

vanília aroma

½ kiskanál sütőpor

10 evőkanál liszt

Cseresznyés krém

1 kg cseresznye

1 csésze cukor

10 g zselatinpor

vanília aroma

Csoki krém

300 ml tejszín

100 g csoki

1 kiskanál zselatinpor

Szirup

200 ml víz

4-5 evőkanál cukor

citromlé

Dekor

tejszínhab

csoki csillagok

piros színű zselatin csillagok

Csokis csillag torta cseresznyével elkészítése:

A tojásfehérjét felverjük cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, olajat, aromát, végül pedig a sütőporral összekavart lisztet. A kompozíciót egy kiolajazott és liszttel kitapétázott formába öntjük. 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben. Kivesszük a formából, hagyjuk hűlni és vízszintesen három részre vágjuk.

Cseresznye krém: a cseresznyét kimagvaljuk és egy edénybe tesszük cukorral és 2-3 evőkanál vízzel. Tűzre tesszük és addig főzzük míg elolvad a cukor. Pépesítjük amíg homogén lesz. Hozzáadjuk az aromát és a zselatint, amelyet előtte két evőkanál vízben és gőzfürdőben feloldottunk.

Csokikrém: a tejszínt egy edénybe feltesszük a tűzre és felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a feldarabolt csokit. Addig kavarjuk, míg az teljesen elolvad. Hozzáadjuk a feloldott zselatint. A keveréket hidegre tesszük legalább 3 órára. Azután addig kavarjuk míg kétszeresére nő.

Szirup: a cukrot forró vízben feloldjuk és hozzáadjuk a citromlevet és az aromát.

Összeállítás: a lapokat megöntözzük sziruppal, rákenjük a cseresznye krém felét, utána a csokikrémet, majd rá a cseresznye krém másik felét. A széleket megkenjük csokikrémmel. Tejszínhabbal, csoki csillagokkal és piros zselatin csilagokkal díszítjük.

Néhány órát hideg helyen tartjuk majd szeletelve tálaljuk.

A csokis csillag torta cseresznyével receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc