Csokis-diós sütemény csokiszósszal hozzávalók:

Lap

5 tojás

4 evőkanál darált dió

400 g cukor

sütőpor

3 evőkanál kakaó

170 g liszt

250 g vaj

200 g porcukor

100 ml tej

1-2 evőkanál ness

Krém

200 g vaj

200 g porcukor

1 tojás

1 evőkanál liszt

100 ml tej

Máz

150 g cukor

3 evőkanál víz

2 evőkanál kakaó

50 g vaj

Csokis-diós sütemény csokiszósszal elkészítése:

Lap:

4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál vízzel, s mikor kezd habos lenni, hozzáadunk 100 g cukrot. Külön tálban felverünk 4 tojássárgáját 150 g cukorral és 4 evőkanál langyos vízzel. Óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgáját 4 evőkanál darált dióval, sütőporral, 1 evőkanál kakaóval és 150 g liszttel. Egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a keveréket és 175 fokos sütőbe tesszük 15 percre. A lapot két lapra vágjuk és a közepét megtöltjük krémmel.

Krém:

A vajat és porcukrot krémesre kavarjuk. Külön edénybe kicsi tűzre feltesszük a tejet, hozzá egy tojást és 1 evőkanál lisztet. Addig kavarjuk míg homogén lesz és míg megvastagszik. Mikor a kérm kihűlt, hozzákavarjuk a vajas cukrot, hozzáadunk 1-2 evőkanál ness-t és ezzel megtöltjük a lapokat. Hagyjunk annyi krémet, hogy a süti tetejét is meg tudjuk kenni vele.

Máz:

A cukrot összekavarjuk vízzel, kakaóval és vajjal. Tűzre tesszük, s mikor minden elolvad és összekavarodott, levesszük. A langyos szószt tálalás előtt a süteményre öntjük.

 

A csokis-diós sütemény csoki szósszal receptet Bianca-21 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc