Csokis-diós sütemény csokiszósszal hozzávalók:
Lap
5 tojás
4 evőkanál darált dió
400 g cukor
sütőpor
3 evőkanál kakaó
170 g liszt
250 g vaj
200 g porcukor
100 ml tej
1-2 evőkanál ness
Krém
200 g vaj
200 g porcukor
1 tojás
1 evőkanál liszt
100 ml tej
Máz
150 g cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaó
50 g vaj
Csokis-diós sütemény csokiszósszal elkészítése:
Lap:
4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál vízzel, s mikor kezd habos lenni, hozzáadunk 100 g cukrot. Külön tálban felverünk 4 tojássárgáját 150 g cukorral és 4 evőkanál langyos vízzel. Óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgáját 4 evőkanál darált dióval, sütőporral, 1 evőkanál kakaóval és 150 g liszttel. Egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a keveréket és 175 fokos sütőbe tesszük 15 percre. A lapot két lapra vágjuk és a közepét megtöltjük krémmel.
Krém:
A vajat és porcukrot krémesre kavarjuk. Külön edénybe kicsi tűzre feltesszük a tejet, hozzá egy tojást és 1 evőkanál lisztet. Addig kavarjuk míg homogén lesz és míg megvastagszik. Mikor a kérm kihűlt, hozzákavarjuk a vajas cukrot, hozzáadunk 1-2 evőkanál ness-t és ezzel megtöltjük a lapokat. Hagyjunk annyi krémet, hogy a süti tetejét is meg tudjuk kenni vele.
Máz:
A cukrot összekavarjuk vízzel, kakaóval és vajjal. Tűzre tesszük, s mikor minden elolvad és összekavarodott, levesszük. A langyos szószt tálalás előtt a süteményre öntjük.
A csokis-diós sütemény csoki szósszal receptet Bianca-21 ajánlotta.
0 hozzászólás