Csokis narancsos muffin hozzávalók:

12 darabhoz

10 dkg étcsoki

10 dkg vaj

2 tojás

15 dkg cukor

10 dkg narancsdzsem

3 evőkanál friss narancslé

1 teáskanál sütőpor

15 dkg liszt

Csokis narancsos muffin elkészítése:

Ha azonnal készítjük, akkor mielőtt elkezdjük összekeverni a muffintésztát, melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). (Ha csak másnap sütjük az előző nap összekevert tésztát, akkor is előmelegített sütőben süssük!)

A tésztához olvasszuk meg gőz fölött (vagy mikrohullámú sütőben) az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat.

Amikor már lágy a csokis vaj, vegyük le a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.

A Mérő-mixben habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos vajas csokit.

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. A tésztát süthetjük azonnal, akkor az összekeverés után töltsük bele a kivajazott (vagy sütőpapírral bélelt) muffinformákba, vagy a lezárt Mérő-mixben betesszük éjszakára a hűtőbe. Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sülnek meg muffinok.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc