Csokis narancsos muffin hozzávalók:
12 darabhoz
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg narancsdzsem
3 evőkanál friss narancslé
1 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
Csokis narancsos muffin elkészítése:
Ha azonnal készítjük, akkor mielőtt elkezdjük összekeverni a muffintésztát, melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). (Ha csak másnap sütjük az előző nap összekevert tésztát, akkor is előmelegített sütőben süssük!)
A tésztához olvasszuk meg gőz fölött (vagy mikrohullámú sütőben) az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat.
Amikor már lágy a csokis vaj, vegyük le a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.
A Mérő-mixben habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos vajas csokit.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. A tésztát süthetjük azonnal, akkor az összekeverés után töltsük bele a kivajazott (vagy sütőpapírral bélelt) muffinformákba, vagy a lezárt Mérő-mixben betesszük éjszakára a hűtőbe. Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sülnek meg muffinok.
0 hozzászólás