Csokis narancstorta hozzávalók:

Torta

16 dkg vaj

16 dkg étcsokoládé

3 tojás

15 dkg cukor

1 kifacsart narancs héja

5 dkg liszt

narancslekvár

reszelt csokoládé

Szirupos narancsgerezd

4 narancs

18 dkg cukor

Csokis narancstorta elkészítése:

A vajat olvaszd fel, s a tűzről levéve törd bele a csokit. Keverd ki, míg matt krémes nem lesz.

A tojássárgáját a cukorral verd habosra, s ebbe dolgozd bele a csokikrémet, a lisztet, a reszelt narancshéjat, végül forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét is.

A masszát töltsd vajjal kikent formába, s süsd fél óráig 180 fokon.

Hagyd teljesen kihűlni, majd vékonyan kend meg narancslekvárral és szórd meg durvára reszelt csokoládéval.

Ha desszertként kínálod, tejszínhabbal vagy szirupos narancsgerezddel tálald.

Az utóbbit úgy készítheted, hogy 2 narancs levét kifacsarod, átszűröd és a cukorral sziruppá főzöd. A másik 2 narancsot kifilézed, papírtörlővel leitatod, majd beleteszed a szirupba, végül kihűtöd, s a narancsot a torta mellé adod.

A szirupos narancsgerezd befőttes üvegben egy hétig is eláll a hűtőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc