Csokis palacsinta hozzávalók:

125 g liszt

4 tojás

2 tojássárga

600 ml tej

1 kanál vaj

2 kanál kakaó

1 kanál kávé

2 kanál olvasztott vaj

400 g tejszín

Csokis palacsinta elkészítése:

A lisztet, a kakaót és a kávét egy mély edénybe összekavarjuk. Az egész tojásokat és a sárgákat felverjük és hozzáadjuk a liszthez. Lassanként hozzáadjuk a tejet, a sót és az olvasztott vajat. Amikor az egész krémessé válik, mint egy vékony tejföl, hagyjuk két órát pihenni.

Egy 15-20 centiméteres átmérőjű serpenyőbe dió nagyságú darab vajat olvasztunk fel. Amikor a vaj elolvadt, a serpenyőbe töltünk egy fél merőkanálnyi masszát, megforgatva a serpenyőt, hogy az alját egyenletesen lepje el a palacsinta tészta. Minden palacsintát egy percig pirítunk mindkét oldalon.

A palacsintákat tejszínhabbal töltjük meg, feltűrjük és egy tálcára tesszük.

Tejszínhabbal vagy csokoládé szósszal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc