Csokis palacsinta hozzávalók:
125 g liszt
4 tojás
2 tojássárga
600 ml tej
1 kanál vaj
só
2 kanál kakaó
1 kanál kávé
2 kanál olvasztott vaj
400 g tejszín
Csokis palacsinta elkészítése:
A lisztet, a kakaót és a kávét egy mély edénybe összekavarjuk. Az egész tojásokat és a sárgákat felverjük és hozzáadjuk a liszthez. Lassanként hozzáadjuk a tejet, a sót és az olvasztott vajat. Amikor az egész krémessé válik, mint egy vékony tejföl, hagyjuk két órát pihenni.
Egy 15-20 centiméteres átmérőjű serpenyőbe dió nagyságú darab vajat olvasztunk fel. Amikor a vaj elolvadt, a serpenyőbe töltünk egy fél merőkanálnyi masszát, megforgatva a serpenyőt, hogy az alját egyenletesen lepje el a palacsinta tészta.
A palacsintákat tejszínhabbal töltjük meg, feltűrjük és egy tálcára tesszük.
Tejszínhabbal vagy csokoládé szósszal díszítjük.
0 hozzászólás