Csokis táska hozzávalók:

Tészta

250 g liszt

5 g só

30 g porcukor

1 kiskanál száraz élesztő vagy 15 g friss élesztő

100 ml langyos tej

130 g vaj

1 tojás

Töltelék

180 ml langyos tej

40 g cukor

1 tasak vanília cukor

2 tojássárgája

18 g vaj

csokidarabkák

 

Csokis táska elkészítése:

A laphoz a hozzávalókat egy tálba tesszük, kivéve a vajat. Jól összekavarjuk, majd összegyúrjuk, amíg egy kemény tészta lesz belőle. Ezt 15 percig hagyjuk pihenni, közben elkészítjük a tölteléket. Felforraljuk a tejet 20 g cukorral és vanília cukorral. A két tojássárgáját felverjük 20 g cukorral, hozzáadjuk a keményítőt, s mikor a tej felfőtt, hozzáöntjük és összekavarjuk. Az edényt gőzfürdőre tesszük és addig hagyjuk főni a keveréket, míg egy kicsit megvastagszik. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, végül hozzáadjuk a vajat. Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és a közepén elhelyezzük a felszeletelt vajat. Összehajtogatjuk a lapot, hagyjuk 10 percet pihenni, majd kinyújtjuk, és ugyanezt még 2 alkalommal megcsináljuk. Miután csharmadjára is kinyújtottuk a tésztát, 8 darabra vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vesszük egyenként a tészta darabokat, kinyújtjuk, a közepébe teszünk egy kevés krémet és néhány csokidarabkát. Feltekerjük a tésztát és beletesszük a tepsibe. Fél órát hagyjuk pihenni, majd megkenjük tojássárgájával, amit összekevertünk egy kis vízzel, végül 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.

A csokis táska receptet Cristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc