Csokis táska hozzávalók:
Tészta
250 g liszt
5 g só
30 g porcukor
1 kiskanál száraz élesztő vagy 15 g friss élesztő
100 ml langyos tej
130 g vaj
1 tojás
Töltelék
180 ml langyos tej
40 g cukor
1 tasak vanília cukor
2 tojássárgája
18 g vaj
csokidarabkák
Csokis táska elkészítése:
A laphoz a hozzávalókat egy tálba tesszük, kivéve a vajat. Jól összekavarjuk, majd összegyúrjuk, amíg egy kemény tészta lesz belőle. Ezt 15 percig hagyjuk pihenni, közben elkészítjük a tölteléket. Felforraljuk a tejet 20 g cukorral és vanília cukorral. A két tojássárgáját felverjük 20 g cukorral, hozzáadjuk a keményítőt, s mikor a tej felfőtt, hozzáöntjük és összekavarjuk. Az edényt gőzfürdőre tesszük és addig hagyjuk főni a keveréket, míg egy kicsit megvastagszik. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, végül hozzáadjuk a vajat. Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és a közepén elhelyezzük a felszeletelt vajat. Összehajtogatjuk a lapot, hagyjuk 10 percet pihenni, majd kinyújtjuk, és ugyanezt még 2 alkalommal megcsináljuk. Miután csharmadjára is kinyújtottuk a tésztát, 8 darabra vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vesszük egyenként a tészta darabokat, kinyújtjuk, a közepébe teszünk egy kevés krémet és néhány csokidarabkát. Feltekerjük a tésztát és beletesszük a tepsibe. Fél órát hagyjuk pihenni, majd megkenjük tojássárgájával, amit összekevertünk egy kis vízzel, végül 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.
A csokis táska receptet Cristina ajánlotta.
0 hozzászólás