Csokis zsömle hozzávalók:

Tészta

500-550g liszt

45 g kakaó

70 g cukor

1 tojás

1/2 kiskanál só

1 kiskanál fahéj

30 g vaj

300 ml tej

6 g száraz élesztő vagy 20 g friss élesztő

Máz

egy tojásfehérje (vagy 2-3 kanál víz)

60 g porcukor

Csokis zsömle elkészítése:

Tedd fel főni a tejet, olvaszd fel benne a cukrot és a vajat (egy kanál cukrot hagyj meg ha friss élesztőt használsz).

Vedd le a tűzről melegen és öntsd bele a kikevert tojást és az élesztőt.

Egy tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat, a sót és a kakaót, öntsd rá a tejet és gyúrd jól össze, amíg a massza nem ragad az ujjadhoz. Terítsd le a tálat és hagyd meleg helyen kelni.

Készíts elő 1-2 tepsit, béleld ki sütőpapírral, majd csöpögtess rá pár csepp olajat.

Amikor a tészta duplájára nőtt, formázz barack nagyságú gombócokat belőle.

Tedd őket a tepsibe, terítsd le és hagyd állni 30 percet, majd süsd őket 180 fokon kb. 20 percig.

Eközben készítsd el a mázat: keverd össze a tojásfehérjét a porcukorral.

Amikor a csokis zsömlék megsültek, forrón kend meg őket a mázzal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc