Csokitorta hozzávalók:

Tortalap

20 dkg étcsokoládé

8 db tojás

8 dkg vaj (ráma)

12 dkg cukor

Bevonó

10 dkg étcsokoládé

kb 2 dl tejszín

Csokitorta elkészítése:

A 20 dkg csokit gőz felett fel kell olvasztani, a 8 tojás sárgáját a 12 dkg cukorral habosra keverni.

A 8 dkg vajat a csokiba keverni, a tojások fehérjét felverni.

Előbb a csokit a tojássárgájával összekeverni, majd hozzáadni a felvert habot.

A masszát sütőpapírral bélelt kivajazott formában önteni és 180 fokon 20percig sütni.

Amikor kihűlt, megolvasztani a 10dkg csokit, hozzákeverni a tejszínt, ha nem elég csokis, folyamatos kevergetés mellett kevés kakaóport is lehet hozzáadni, mert így fényesebb lesz a máz.

A torta közepére önteni csigavonalba kifelé húzni.

Legjobb fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, hűtőben tárolni.

Jó étvágyat!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc