Csokitorta hozzávalók:
Tortalap
20 dkg étcsokoládé
8 db tojás
8 dkg vaj (ráma)
12 dkg cukor
Bevonó
10 dkg étcsokoládé
kb 2 dl tejszín
Csokitorta elkészítése:
A 20 dkg csokit gőz felett fel kell olvasztani, a 8 tojás sárgáját a 12 dkg cukorral habosra keverni.
A 8 dkg vajat a csokiba keverni, a tojások fehérjét felverni.
Előbb a csokit a tojássárgájával összekeverni, majd hozzáadni a felvert habot.
A masszát sütőpapírral bélelt kivajazott formában önteni és 180 fokon 20percig sütni.
Amikor kihűlt, megolvasztani a 10dkg csokit, hozzákeverni a tejszínt, ha nem elég csokis, folyamatos kevergetés mellett kevés kakaóport is lehet hozzáadni, mert így fényesebb lesz a máz.
A torta közepére önteni csigavonalba kifelé húzni.
Legjobb fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, hűtőben tárolni.
Jó étvágyat!
0 hozzászólás