Csokoládé fagylalt házilag hozzávalók:

3,5 dl főzőtejszín

1 evőkanál cukrozatlan kakaó (karobpor)

10 dkg étcsokoládé (nálam 85%-os)

5 dkg cukor (nyers nád)

1 csapott evőkanál étkezési keményítő

1 evőkanál víz

Csokoládé fagylalt házilag elkészítése:

1. a csokoládét tördeljük a tejszínbe, adjuk hozzá a cukrot, a kakaót és közepes lángon melegítve, gyakran kevergetve olvasszuk fel a szilárd összetevőket

2. keverjük össze a keményítőt a vízzel, majd ha homogénné vált a tejszín a többi összetevővel és elkezd forrni, akkor folyamatos keverés mellett adjuk a keményítős vizet a csokis keverékhez, egyszer forraljuk össze és zárjuk el alatta a hőt

3. folyamatosan kevergetve (ne bőrösödjön meg a teteje) hűtsük szoba hőmérsékletűre a masszát, majd adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb. 6 óra)

 

Praktikák

– a már kihűlt masszába lehet reszelni az étcsokoládéból, ekkor a felolvasztás előtt tegyünk félre 1-2 kockát belőle a hűtőbe, így könnyebb lesz reszelni

– fehér csokoládéval is elkészíthető

 

A csokoládé fagylalt receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc