Csokoládé fagylalt házilag hozzávalók:
3,5 dl főzőtejszín
1 evőkanál cukrozatlan kakaó (karobpor)
10 dkg étcsokoládé (nálam 85%-os)
5 dkg cukor (nyers nád)
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál víz
Csokoládé fagylalt házilag elkészítése:
1. a csokoládét tördeljük a tejszínbe, adjuk hozzá a cukrot, a kakaót és közepes lángon melegítve, gyakran kevergetve olvasszuk fel a szilárd összetevőket
2. keverjük össze a keményítőt a vízzel, majd ha homogénné vált a tejszín a többi összetevővel és elkezd forrni, akkor folyamatos keverés mellett adjuk a keményítős vizet a csokis keverékhez, egyszer forraljuk össze és zárjuk el alatta a hőt
3. folyamatosan kevergetve (ne bőrösödjön meg a teteje) hűtsük szoba hőmérsékletűre a masszát, majd adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb. 6 óra)
Praktikák
– a már kihűlt masszába lehet reszelni az étcsokoládéból, ekkor a felolvasztás előtt tegyünk félre 1-2 kockát belőle a hűtőbe, így könnyebb lesz reszelni
– fehér csokoládéval is elkészíthető
A csokoládé fagylalt receptjét Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás