Csokoládégolyócskák hozzávalók:

2/3 csésze cukor

30 dkg vaj

2 csésze liszt

½ csésze keserű kakaópor

2 csésze darált dió

1 csomag vaníliás cukor

1 késhegynyi só

Csokoládégolyócskák elkészítése:

A vajat kikavarjuk a cukorral és a késhegynyi sóval. Kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kakaóport elkeverjük a liszttel, majd a vajas krémbe dolgozzuk. Hozzádolgozzuk a diót, majd 2 órára a hűtőben pihentetjük.

A két óra elteltével 3 cm átmérőjű golyócskákat formázunk a masszából, majd egy sutőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm távolságra helyezzük őket, és 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 155 perc