Csokoládékrémes szíves tekercs hozzávalók:
Lap
5 tojás
5 nagykanál vaníliacukor
3 nagykanál olaj
5 nagykanál liszt
egy csipetnyi só
Krém és díszítés
250 g csokoládékrém
100 g margarin a krémhez
3 nagykanál vaníliacukor
egy nagykanál kakaó vagy porcukor a díszítéshez
Csokoládékrémes szíves tekercs elkészítése:
Verd fel a tojásfehérjéket a sóval és az 5 kanál vaníliacukorral, majd add hozzá az olajjal összekevert sárgájákat.
Folyamatosan kevergetve, szórd bele a lisztet és homogenizáld.
Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, öntsd bele a keveréket és tedd 15 percre az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon.
Egy kés segítségével válaszd le a papírt a tésztalapról, majd fordítsd fejjel lefelé ugyanarra a papírra.
Kavard el jól a margarint, majd add hozzá a csokit és a 3 kanál vaníliacukrot.
Homogenizáld a krémet, majd kend a lapra.
Tekerd fel szorosan a sütőpapír segítségével, majd tedd kicsit a hűtőbe.
Miután hűlt egy kicsit, díszítsd kakaóval vagy porcukorral.
Tedd vissza a hűtőbe legalább egy órára, majd vágd vékony szeletekre.
A receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás