Csokoládékrémes szíves tekercs hozzávalók:

Lap

5 tojás

5 nagykanál vaníliacukor

3 nagykanál olaj

5 nagykanál liszt

egy csipetnyi só

Krém és díszítés

250 g csokoládékrém

100 g margarin a krémhez

3 nagykanál vaníliacukor

egy nagykanál kakaó vagy porcukor a díszítéshez

Csokoládékrémes szíves tekercs elkészítése:

Verd fel a tojásfehérjéket a sóval és az 5 kanál vaníliacukorral, majd add hozzá az olajjal összekevert sárgájákat.

Folyamatosan kevergetve, szórd bele a lisztet és homogenizáld.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, öntsd bele a keveréket és tedd 15 percre az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon.

Egy kés segítségével válaszd le a papírt a tésztalapról, majd fordítsd fejjel lefelé ugyanarra a papírra.

Kavard el jól a margarint, majd add hozzá a csokit és a 3 kanál vaníliacukrot.

Homogenizáld a krémet, majd kend a lapra.

Tekerd fel szorosan a sütőpapír segítségével, majd tedd kicsit a hűtőbe.

Miután hűlt egy kicsit, díszítsd kakaóval vagy porcukorral.

Tedd vissza a hűtőbe legalább egy órára, majd vágd vékony szeletekre.

A receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc