Csokoládéparfé hozzávalók:

12 dkg csokoládé

6 dl tejszín

3 tojássárgája

1/4 rúd vanília

12 dkg porcukor

Csokoládéparfé elkészítése:

A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá verek. 2 dl tejszínből a 3 tojássárgájával, a reszelt csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgőz fölött krémet készítek.

A kihűlt krémmel lazán összekeverem a tejszínhabot. A masszát egy szárazra törölt őzgerincformába töltöm, és mélyhűtoben 3-4 óra hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával beburkolom.

A parfét ezután gyorsan egy előre elhűtött üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc