Csokoládéparfé hozzávalók:
12 dkg csokoládé
6 dl tejszín
3 tojássárgája
1/4 rúd vanília
12 dkg porcukor
Csokoládéparfé elkészítése:
A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá verek. 2 dl tejszínből a 3 tojássárgájával, a reszelt csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgőz fölött krémet készítek.
A kihűlt krémmel lazán összekeverem a tejszínhabot. A masszát egy szárazra törölt őzgerincformába töltöm, és mélyhűtoben 3-4 óra hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával beburkolom.
A parfét ezután gyorsan egy előre elhűtött üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítem.
0 hozzászólás