Csokoládépuding hozzávalók:

20 deka csokoládé

20 deka vaj

12, 5 deka cukor

2 evőkanál liszt

4 tojás

Csokoládépuding elkészítése:

A csokoládét, a vajat és a cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön, folytonos keverés mellett, megolvasztjuk.

Amikor kész, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A tojássárgáját 2 kanál liszttel kikeverjük, és a kihűlt csokoládé keverékhez öntjük.

Végül hozzá keverjük a habbá vert tojásfehérjéket.

Egy tepsit kivajazunk, az egészet beletesszük és vízfürdős melegentartó (bain-marie) edénybe egy órát főzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc