Csokoládépuding zselével házilag hozzávalók:

Puding:

2 dl víz

2 púpozott evőkanál kukorica keményítő

5 dkg reszelt étcsokoládé (bio, 70 % körüli)

2 teáskanál porcukor (nád, vagy sztívia)

Zselé:

2,5 dl szűrt gyümölcslé (100 %-os, hozzáadott cukor nélküli)

5 lap zselatin, vagy 5 púpozott teáskanál zselatin por (agar-agar)

2 evőkanál méz (elhagyható, ha savanykásabbat szeretnénk)

Csokoládépuding zselével házilag elkészítése:

Puding:

1. a kukoricakeményítőhöz fokozatosan adagolva keverjük hozzá a vizet (csomómentes legyen)

2. kis lángon melegítsük addig, amíg besűrűsödik (krém állagú lesz), majd vegyük le a tűzről

3. adjuk hozzá a reszelt csokoládét és a porcukrot, keverjük, amíg elolvadnak a krémben

4. formába öntve hűtsük ki.

Zselé:

1. áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat (ha porból készítjük, ez a lépés kimarad)

2. kis lángon melegítsük fel a gyümölcslevet, tegyük bele az áztatóvízből kivett zselatinlapokat, vagy szórjuk bele a zselatinport és keverjük, amíg feloldódik

3. folyamatosan kevergetve forraljuk fel a zseléalapot, forrás után még 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről

4. adjuk hozzá a mézet, keverjük össze, majd formába öntve hűtsük ki.

A Csokoládépuding zselével házilag receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc