Csokoládés diós rolád hozzávalók:
Tésztalap
4 tojás
100 g cukor
1 kanál szódabikarbóna
3 kanál liszt
egy csipet só
Krém
150 g krémtúró
100 g olvasztott fehér csokoládé
100 g pirított, darált dió
Csokoládés diós rolád elkészítése:
Tésztalap
A tojásfehérjéket felverjük a fél cukormennyiséggel.
Külön felverjük a tojássárgáját a maradék cukorral.
Egy tálban elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sóval, majd minden hozzávalót óvatosan összekeverünk.
A masszát szétoszlatjuk a sütőpapírral kibélelt tepsiben (normális méretű), majd 10–15 percig 175 fokos sütőben sütjük.
A fogpiszkáló módszerrel megnézzük, megsült-e.
A forró lapot kifordítjuk egy másik sütőpapírra. Kicsit lespriccoljuk vízzel a sütőpapírt, amin sült, így könnyebben fel fog válni. Az új papírra fordított lapot feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt, a lapot megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük, azután díszíthetjük a roládot.
Krém
Minden hozzávalót összekeverünk, majd a hideg lapot megkenjük és szorosan feltekerjük. A díszítéshez meghagyunk egy kis darált diót, és felverünk 150 g tejszínt.
A receptet seima ajánlotta.
0 hozzászólás