Csokoládés és epres fagylalt hozzávalók:
Csokis fagylalt
3 tojás
6 kanál cukor
3 kiskanál kakaó
2 csésze tej
10 dkg tejszínhab
1 kiskanál rum
1 vanília eszencia
Földiepres fagylalt
20 dkg földieper
3 tojássárgája
1,5 csésze tej
1/2 csésze cukor
10 dkg tejszínhab
Csokoládés és epres fagylalt elkészítése:
Először a csokis fagyit készítsd el: keverd ki a 3 tojást 6 kanál cukorral és a rummal.
A tejet addig főzd a kakaóval, amíg forrni kezd, majd hagyd kihűlni és keverd bele a vaníliát és a tojásos masszát.
Tedd be a fagyasztóba, majd készítsd el a földiepres fagyit.
Mosd meg a földiepret, szedd le a szárát és törd össze pürének.
Keverd össze a tojássárgáját a cukorral és főzd meg gőz felett.
Keverd bele a tejet és főzd keményre, majd hagyd a krémet kihűlni és add hozzá a földiepret is.
Ezt is tedd be a mélyhűtőbe.
Amikor a fagylalt majdnem megfagyott, szedd ki és keverd össze mindkettőt, egyenként 10 dkg tejszínhabbal.
Ha szeretnéd őket keverni, a két fagyit tedd rétegesen egy nagyobb tálba.
Tartsd mélyhűtőben fogyasztásig.
Tejszínhabbal és földieperrel szolgálhatod.
0 hozzászólás