Csokoládés keserű cseresznye hozzávalók:
35 dkg keserű cseresznye
2 csésze cukor
1 tasak vanília cukor
20 dkg csokoládé
1/2 csésze darált dió
Csokoládés keserű cseresznye elkészítése:
Nagyszemű, jól megért cseresznyéket válogatunk. Megmossuk jól és kimagoljuk. A cukrot két és fél csésze vízzel forrásba hozzuk, majd hozzáadjuk a kimagolt cseresznyét. Egy ideig forrni hagyjuk, óvatosan kavargassuk, hogy a cseresznyedarabok egészben maradjanak. Ezután vegyük ki egy tálba a gyümölcsöt, hagyjuk, hogy hűljön ki és csöpögjön le a leve.
Közben egy vízfürdős melegentartó (Bain Marie) edényben olvasszuk meg a csokoládét, hozzáadva két kanál vizet. Miután a cseresznye kihűlt, bevonjuk a csokoládéval, darált dióba hengergetjük és lapos tálban szolgáljuk fel.
0 hozzászólás