Csokoládés keserű cseresznye hozzávalók:

35 dkg keserű cseresznye

2 csésze cukor

1 tasak vanília cukor

20 dkg csokoládé

1/2 csésze darált dió

Csokoládés keserű cseresznye elkészítése:

Nagyszemű, jól megért cseresznyéket válogatunk. Megmossuk jól és kimagoljuk.  A cukrot két és fél csésze vízzel forrásba hozzuk, majd hozzáadjuk a kimagolt cseresznyét.  Egy ideig forrni hagyjuk, óvatosan kavargassuk, hogy a cseresznyedarabok egészben maradjanak. Ezután vegyük ki egy tálba a gyümölcsöt, hagyjuk, hogy hűljön ki és csöpögjön le a leve.

Közben egy vízfürdős melegentartó (Bain Marie) edényben olvasszuk meg a csokoládét, hozzáadva két kanál vizet. Miután a cseresznye kihűlt, bevonjuk a csokoládéval, darált dióba hengergetjük és lapos tálban szolgáljuk fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc