Csokoládés madeleine hozzávalók:

8 dkg margarin

8 dkg étcsokoládé

8 dkg finomliszt

½ evőkanál cukrozatlan kakaópor

½ mokkáskanál sütőpor

2 darab tojás

8 dkg kristálycukor

olvasztott vaj a formák kikenéséhez

vaníliás porcukor a megszóráshoz

Csokoládés madeleine elkészítése:

A madeleine formák horpadásait kikenjük olvasztott margarinnal, és tegyük hűtőbe.

A tésztához a margarint és az apróra beletördelt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.

Az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet, majd a kihűlt csokis margarint.

Kivesszük a hűtőből a madeleine formákat, mindegyikbe 1-1 teáskanál maszszát rakunk, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Tálcára tesszük a kész süteményeket, és ha kihűltek, vaníliás porcukorral megszórjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc