Csokoládés madeleine hozzávalók:
8 dkg margarin
8 dkg étcsokoládé
8 dkg finomliszt
½ evőkanál cukrozatlan kakaópor
½ mokkáskanál sütőpor
2 darab tojás
8 dkg kristálycukor
olvasztott vaj a formák kikenéséhez
vaníliás porcukor a megszóráshoz
Csokoládés madeleine elkészítése:
A madeleine formák horpadásait kikenjük olvasztott margarinnal, és tegyük hűtőbe.
A tésztához a margarint és az apróra beletördelt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
Az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet, majd a kihűlt csokis margarint.
Kivesszük a hűtőből a madeleine formákat, mindegyikbe 1-1 teáskanál maszszát rakunk, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Tálcára tesszük a kész süteményeket, és ha kihűltek, vaníliás porcukorral megszórjuk.
0 hozzászólás