Csokoládétorta lisztmentesen hozzávalók:
4 személyre:
20 dkg étcsokoládé (bio, 70% kakaótartalom körül)
10 dkg vaj (bio, tisztított -ghí)
10 dkg cukor (bio, nád, nyírfa, sztívia)
4 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
csipet só (himalája)
Csokoládétorta lisztmentesen elkészítése:
Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vajjal.
Válasszuk szét a tojásokat, verjük fel a fehérjét csipet sóval kemény habbá, a sárgát pedig egészen fehéredésig a cukorral.
Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a tortaformát (csak vajazzuk, ne lisztezzük ki!).
A felolvadt vajas csokoládét lassan adagolva keverjük a cukorral felvert tojássárgákhoz (lassan adagoljuk, nehogy megsüsse a meleg csoki a tojást).
A felvert hab harmadát keverjük a csokis masszához (ezzel kissé fellágyítjuk), majd a maradék fehérjét óvatosan forgassuk a masszába.
Öntsük a kivajazott tortaformába, majd egy kanál segítségével őrvény alakban rajzoljunk köröket masszába, így a forma széléhez is tapad massza, szebb lesz sütés után a felülete (nem lesz gömbölyű).
180 fokon süssük 40 percig, teljes hűlés után vegyük ki a formából és tálaljuk.
Fontos, hogy a tojásokat precízen verjük fel, ettől szépen megemelkedik a tészta.
Lehet bele tenni fahéjat, mentát, bátraknak akár chilit is.
Tálalható porcukorral, tejszínnel, gyümölcsmártással, de simán is finom.
A képen látható csokitorta 18-as formában készült, de 22-es formára is elegendő a recept
A lisztmentes csokoládétorta receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás