Csontleves hozzávalók:

5-6 személyre:

1,5 kg marhacsont

30 dkg sárgarépa

10 dkg fehérrépa

10 dkg karalábé

10 dkg zeller

10 dkg kelkáposzta

1 fej vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

fekete bors, só

Csontleves elkészítése:

Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tegyük egy mély lábasba, adjunk hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tegyük fel főni. 1-1,5 óra lassú főzés után (a közben esetleg képződő habját szejük le) tegyük bele a zöldséget, s változatlanul igen lassan főzzük tovább.

Egy újabb bő óra múlva a tálalásra szánt zöldséget vegyük ki, kevés leszűrt lében tegyük félre, s tartsuk melegen. A leveses lábast húzzuk le a tűzről, s hagyjuk néhány percig ülepedni.

Majd szedjük le a zsírját, s (nem öntve, hanem kanalazva) egy sűrű szitán, vagy egy tiszta konyharuhán szűrjük át.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc