Csorba bárányaprólékból hozzávalók:
½ kg bárányaprólék
1-2 tojás
2 fej hagyma
1 sárgarépa
½ paszternák
½ petrezselyemgyökér
3-4 paradicsom
só
1 l víz
¾ l káposztalé
1 csésze rizs
zöldpetrezselyem
kapor
Csorba bárányaprólékból elkészítése:
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg és tedd fel főni hidegvízbe.
Ha vannak csontjaid is, azokat is mosd meg, főzd meg, szedd le róla a habot, majd add hozzá a zöldségekhez.
Amikor minden megfőtt, szűrd le a levest, majd tedd vissza főni.
Mosd meg jól a bárányaprólékot, takarítsd meg és forrázd le
Szedd szűrőbe és várd meg, amíg lecsurog róla a víz, majd aprítsd fel és tedd azt is a fazékba. Hagyd 30-40 percet főni.
Forrald fel egy lábasban a ¾ liter káposztalevet, szedd le a habját, majd öntsd a csorbába. Add hozzá a megmosott rizst és hagyd még pár percet főni.
Vedd le a tűzről, sózd, savanyítsd ízlés szerint.
Ha nem elég savanyú, keverj bele a citromlevet.
Hintsd meg aprított kaporral és zöldpetrezselyemmel.
0 hozzászólás