Csorba bárányaprólékból hozzávalók:

½ kg bárányaprólék

1-2 tojás

2 fej hagyma

1 sárgarépa

½ paszternák

½ petrezselyemgyökér

3-4 paradicsom

1 l víz

¾ l káposzta

1 csésze rizs

zöldpetrezselyem

kapor

Csorba bárányaprólékból elkészítése:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg és tedd fel főni hidegvízbe.

Ha vannak csontjaid is, azokat is mosd meg, főzd meg, szedd le róla a habot, majd add hozzá a zöldségekhez.

Amikor minden megfőtt, szűrd le a levest, majd tedd vissza főni.

Mosd  meg jól a bárányaprólékot, takarítsd meg és forrázd le

Szedd szűrőbe és várd meg, amíg lecsurog róla a víz, majd aprítsd fel és tedd azt is a fazékba. Hagyd 30-40 percet főni.

Forrald fel egy lábasban a ¾ liter káposztalevet, szedd le a habját, majd öntsd a csorbába. Add hozzá a megmosott rizst és hagyd még pár percet főni.

Vedd le a tűzről, sózd, savanyítsd ízlés szerint.

Ha nem elég savanyú, keverj bele a citromlevet.

Hintsd meg aprított kaporral és zöldpetrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc