Csorba ecettel és füstölt kolbásszal hozzávalók:
300-
1-2 fej hagyma
egy kötés petrezselyem
2-3 evőkanál ecet
½ evőkanál liszt
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál olaj
1½ –
Csorba ecettel és füstölt kolbásszal elkészítése:
Az apróra vágott hagymát sós vízben főni tesszük. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott és egy kevés zsírban megsütött kolbászt. A lisztet egy kevés hideg vízzel elvegyítjük és beletesszük a levesbe. Ezután még 30-40 percig főzzük, és amikor a kolbász megfőtt, sóval és ecettel ízesítjük, s egy keveset még forraljuk.
A tojást a tejföllel felverjük, majd a leveshez adjuk. Végül a csorbát megszórjuk apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel.
0 hozzászólás