Csorba szárnyasaprólékból hozzávalók:
szárnyasaprólék
szárnyak és a szárnyas háta
2-3 marhacsont
1 sárgarépa
½ petrezselyemgyökér
½ paszternák
½ zeller
2 kanál rizs
citromlé
egy csokor leostyán
só
2 és ½ liter víz
Csorba szárnyasaprólékból elkészítése:
Mosd meg jól a csontokat és tedd fel őket főni. Hagyd egy- másfél órát a tűzön, majd szűrd le.
Mosd meg a szárnyas darabokat, szedd le a tollakat és pihéket, majd tedd bele abba a lébe, amibe a csontok főttek és sózd meg ízlés szerint. Szedd le róla a habot néhányszor, amíg nem keletkezik rajta új, majd add hozzá a megtakarított, megmosott és felszeletelt zöldségeket.
Hagyd megfelelő tűzön főni födő alatt. Amikor a hús majdnem megfőtt, öntsd bele a citromlevet is. Amikor forrni kezd add hozzá a hidegvízben megöblített rizst, majd pár perc múlva vedd le a tűzről.
Sózd, savanyítsd ízlés szerint és hintsd meg aprított zöldfűszerekkel.
0 hozzászólás