Csuka szeletek tejfölös tormamártással hozzávalók:
1 db csuka filézve 4 szelet
1 csomag vegyes leveszöldség (sárga/fehérrépa, karalábé, zeller)
1 db közepes fej hagyma
8-10 szem egész zöld bors
1 evőkanál citromlé vagy borecet
só
Torma mártás
15 dkg torma
5 dkg margarin
5 dkg liszt
4 dl tejföl
só
petrezselyem
Csuka szeletek tejfölös tormamártással elkészítése:
Egy mélyebb serpenyőbe 1,5 l vizet öntök, beleteszem a megtisztított, felaprózott zöldséget, a karikára vágott hagymát, a borsot és egy kevés sóval csaknem puhára párolom.
Ecettel vagy citromlével savanyítom. Beleteszem a megtisztított, kissé besózott halszeleteket és kb. 10 percig saját levében főzöm, melegen tartom.
Miközben a hal fő, a vajon rózsaszínűre pirítom a lisztet, hozzáadok 10 dkg reszelt tormát, simára keverem a tejföllel, néhány kanálnyi átszűrt hallévvel és állandóan kevergetve összeforralom.
A halszeleteket, előmelegített tálra csúsztatom, megszórom a maradék reszelt tormával, bevonom a mártással és azonnal tálalom.
Petrezselyemmel, citromszeletekkel díszíthetjük.
Petrezselymes krumpli, rizs illik mellé.
0 hozzászólás