Csuka szeletek tejfölös tormamártással hozzávalók:

1 db csuka filézve 4 szelet

1 csomag vegyes leveszöldség (sárga/fehérrépa, karalábé, zeller)

1 db közepes fej hagyma

8-10 szem egész zöld bors

1 evőkanál citromlé vagy borecet

Torma mártás

15 dkg torma

5 dkg margarin

5 dkg liszt

4 dl tejföl

petrezselyem

Csuka szeletek tejfölös tormamártással elkészítése:

Egy mélyebb serpenyőbe 1,5 l vizet öntök, beleteszem a megtisztított, felaprózott zöldséget, a karikára vágott hagymát, a borsot és egy kevés sóval csaknem puhára párolom.

Ecettel vagy citromlével savanyítom. Beleteszem a megtisztított, kissé besózott halszeleteket és kb. 10 percig saját levében főzöm, melegen tartom.

Miközben a hal fő, a vajon rózsaszínűre pirítom a lisztet, hozzáadok 10 dkg reszelt tormát, simára keverem a tejföllel, néhány kanálnyi átszűrt hallévvel és állandóan kevergetve összeforralom.

A halszeleteket, előmelegített tálra csúsztatom, megszórom a maradék reszelt tormával, bevonom a mártással és azonnal tálalom.

Petrezselyemmel, citromszeletekkel díszíthetjük.

Petrezselymes krumpli, rizs illik mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc