Csülkös lencsesólet hozzávalók:
1 db közepes méretű füstölt sertéscsülök
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg vöröshagyma
25 dkg árpagyöngy (gersli)
25 dkg lencse
törött bors
3 gerezd fokhagyma
30 dkg füstölt sertéstarja
fél dl étolaj
Csülkös lencsesólet elkészítése:
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és a füstölt tarjával együtt kiáztatjuk. A lencsét átválogatjuk, hideg vízben beáztatjuk. A kiáztatott húsokat hideg vízben feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük.
Amíg a húsok főnek, a többi alapanyagot előkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát tisztítás után péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk.
Tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, majd gerslit, lencsét, hagymát, fokhagymát, szeletelt húst rétegezünk egymásra. Az egyes rétegeket megsózzuk, megborsozzuk, és ezt mindaddig folytatjuk, amíg az anyagok el nem fogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg lencse legyen.
Aztán ráöntjük a füstölt húsok főzőlevét, és lefedve, meleg sütőben az egészet készre pároljuk. Párolóedényben, forrón tálaljuk.
A csülkös lencsesólet receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás