Csülök pékné módra hozzávalók:
4 személyre:
4 db 30-40 dkg-os csülök
1 kg burgonya
15-20 dkg apró hagyma
1/2 dl olaj
petrezselyem
só
Csülök pékné módra elkészítése:
A csülköket jól mosd meg, ha lenne rajtuk szőr, azt kapard vagy perzseld le. A bőrüket – bő ujjnyi távolságokra – hálósan vagdald be.
A csülköket sózd be, hagyd állni egy órát, majd töröld szárazra.
Az olajat hevítsd fel, forgasd meg benne a húsdarabokat, majd kevés vizet aláöntve párold. Amikor már majdnem puha, a zsírjával együtt tedd egy tűzálló tálba.
Tedd mellé a meghámozott és cikkekre vágott krumplit, sózd és előmelegített sütőben, időnként átforgatva, mérsékelt tűznél süsd.
Amikor a krumpli félig kész, add hozzá a meghámozott apró hagymákat is, és addig süsd, amíg a burgonya és a csülök meg nem pirul. (Ha nincs eléggé apró hagymád, akkor a nagyobbakat negyedelve vagy nyolcba vágva, esetleg vastagabban felkarikázva tedd a tepsibe.)
Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Petrezselyem használata helyett meg lehet jól borsozni és a csülköt is lehet kicsontozva, nagyobb darabokra vágva használni.
0 hozzászólás