Csülök pékné módra hozzávalók:

4 személyre:

4 db 30-40 dkg-os csülök

1 kg burgonya

15-20 dkg apró hagyma

1/2 dl olaj

petrezselyem

Csülök pékné módra elkészítése:

A csülköket jól mosd meg, ha lenne rajtuk szőr, azt kapard vagy perzseld le. A bőrüket – bő ujjnyi távolságokra – hálósan vagdald be.

A csülköket sózd be, hagyd állni egy órát, majd töröld szárazra.

Az olajat hevítsd fel, forgasd meg benne a húsdarabokat, majd kevés vizet aláöntve párold. Amikor már majdnem puha, a zsírjával együtt tedd egy tűzálló tálba.

Tedd mellé a meghámozott és cikkekre vágott krumplit, sózd és előmelegített sütőben, időnként átforgatva, mérsékelt tűznél süsd.

Amikor a krumpli félig kész, add hozzá a meghámozott apró hagymákat is, és addig süsd, amíg a burgonya és a csülök meg nem pirul. (Ha nincs eléggé apró hagymád, akkor a nagyobbakat negyedelve vagy nyolcba vágva, esetleg vastagabban felkarikázva tedd a tepsibe.)

Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Petrezselyem használata helyett meg lehet jól borsozni és a csülköt is lehet kicsontozva, nagyobb darabokra vágva használni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc