Csúsztatott palacsinta hozzávalók:
7 dkg vaj
7 dkg porcukor
7 tojássárgája
15 dkg liszt
300 ml tej
7 tojásfehérje
Töltelék
20 dkg mandula
10 dkg porcukor
esetleg egy kis méz
Csúsztatott palacsinta elkészítése:
A vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, tejjel felhígítjuk és hozzácsorgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Mindezt jól összekeverjük. Ebből a palacsinta tésztából csak a palacsinták egyik oldalát sütjük meg.
Egy tányérra helyezzük a palacsintákat úgy, hogy a sült oldaluk legyen lefelé, és a másik oldalát megszórjuk mandulával kevert porcukorral. A következő palacsintának a sült oldalát helyezzük a mandulára.
Addig folytatjuk a művelet, amíg az összes palacsintát egymásra nem tesszük.
A legfelső palacsintának a sült oldalát tesszük felülre, megszórjuk a cukros mandulával és azonnal tálaljuk.
A tetejére tehetünk egy kis mézet.
0 hozzászólás