Cukkinis burgonyás szuflé hozzávalók:

5-6 burgonya

2 cukkini

1 hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

200 ml diétás joghurt

2 evőkanál zsemlemorzsa

1 teáskanál paradicsompüré

100 g orda

1 tojás

kakukkfű

bors

Cukkinis burgonyás szuflé elkészítése:

Pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát 1 evőkanál olajban és egy kis vízben. Tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre a burgonyát és a cukkinit. Olajozzunk ki egy tepsit a megmaradt olajjal, majd helyezzük el a burgonyát, a hagymát és a cukkinit váltakozó rétegekben.

Szórjuk meg egy csipet sóval, és öntsük rá a tojással elkevert joghurtot. Hintsük meg egy kis borssal és zsemlemorzsával. Fedjük be alufóliával a tepsit, majd tegyük sütőbe 30 percig.

Távolítsuk el a fóliát, öntsük rá a vízzel hígított paradicsompürét, és hagyjuk még sütőben, amíg kissé megpirul a teteje is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc