Cukkinis burgonyás szuflé hozzávalók:
5-6 burgonya
2 cukkini
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
200 ml diétás joghurt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál paradicsompüré
100 g orda
1 tojás
kakukkfű
só
bors
Cukkinis burgonyás szuflé elkészítése:
Pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát 1 evőkanál olajban és egy kis vízben. Tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre a burgonyát és a cukkinit. Olajozzunk ki egy tepsit a megmaradt olajjal, majd helyezzük el a burgonyát, a hagymát és a cukkinit váltakozó rétegekben.
Szórjuk meg egy csipet sóval, és öntsük rá a tojással elkevert joghurtot. Hintsük meg egy kis borssal és zsemlemorzsával. Fedjük be alufóliával a tepsit, majd tegyük sütőbe 30 percig.
Távolítsuk el a fóliát, öntsük rá a vízzel hígított paradicsompürét, és hagyjuk még sütőben, amíg kissé megpirul a teteje is.
0 hozzászólás