Cukkinis gombás lecsó hozzávalók:

1 kg lecsó paprika

1 kg paradicsom

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db cukkini

5-6 db gomba

só (himalája)

tört bors

2-3 evőkanál olívaolaj

Cukkinis gombás lecsó elkészítése:

1. mossuk meg alaposan a zöldségeket és kockázzuk fel (a fokhagymát reszelni is lehet az intenzívebb íz miatt)

2. az olívaolajon pirítsuk aranybarnára a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét)

3. adjuk hozzá a paradicsomot és fedő alatt pároljuk, amíg a paradicsom kevés levet ereszt

4. adjuk hozzá a paprikát, cukkinit, gombát, fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk

5. időnkét kevergetve, fedő alatt főzzük, amíg „fogkemény” lesz a cukkini és a gomba

 

Praktikák:

– nálam a paradicsom és paprika 1 : 1 aránya vált be, de ízlés szerint változtatható

– ha botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, akkor kiváló mártást kapunk halakhoz, húsokhoz, tésztához

– tálaljuk különféle gabonával

 

A cukkinis gombás lecsó receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc