Cukkinis parmigiana hozzávalók:

1 kg cukkini

400 g zsírszegény mozzarella sajt

100 g parmezánsajt

500 g koktélparadicsom

egy negyed hagyma

2 szelet fokhagyma

sok friss bazsalikom

só, bors

extraszűz olívaolaj

fél pohár bazsalikomos paradicsomlé

Cukkinis parmigiana elkészítése:

Az olajból, apróra vágott hagymából, fokhagymából és a bazsalikomos paradicsompüréből egy gyors mártást készítünk.

Megmossuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk a cukkinikat.

Egy tepsibe belehelyezzük a parmigiana hozzávalóit, egy sor sózott cukkinival kezdve, rá a mozzarellaszeleteket és paradicsomszósszal leöntjük, majd parmezánsajtot reszelünk a tetejére.

Ilyen módon rétegezünk, míg el nem fogynak a hozzávalók.

Az utolsó réteg paradicsomszósz parmezánnal kell legyen.

Alufóliával letakarjuk a tepsit, és kb. 30 percre sütőbe tesszük.

A vége felé levesszük a fóliát, majd pár percet pirítjuk.

A cukkinis parmigiana receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc