Cukkinis parmigiana hozzávalók:
1 kg cukkini
400 g zsírszegény mozzarella sajt
100 g parmezánsajt
500 g koktélparadicsom
egy negyed hagyma
2 szelet fokhagyma
sok friss bazsalikom
só, bors
extraszűz olívaolaj
fél pohár bazsalikomos paradicsomlé
Cukkinis parmigiana elkészítése:
Az olajból, apróra vágott hagymából, fokhagymából és a bazsalikomos paradicsompüréből egy gyors mártást készítünk.
Megmossuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk a cukkinikat.
Egy tepsibe belehelyezzük a parmigiana hozzávalóit, egy sor sózott cukkinival kezdve, rá a mozzarellaszeleteket és paradicsomszósszal leöntjük, majd parmezánsajtot reszelünk a tetejére.
Ilyen módon rétegezünk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Az utolsó réteg paradicsomszósz parmezánnal kell legyen.
Alufóliával letakarjuk a tepsit, és kb. 30 percre sütőbe tesszük.
A vége felé levesszük a fóliát, majd pár percet pirítjuk.
A cukkinis parmigiana receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás