Cukrászdai keksz, biscotti pasticceria hozzávalók:
150 g vaj
75 g porcukor
1 nagy tojás
225 gr liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
kevés só
aromák pl vanília
gyöngy csokoládé a díszítéshez vagy mogyoró, dió, cseresznye, meggy, stb
csokoládé a mázhoz 100 g
Cukrászdai keksz, biscotti pasticceria elkészítése:
Keverd össze a vajat a cukorral, először fakanállal, aztán mixerrel, amíg egy összeállt, finom krémet kapsz. Add hozzá a tojást és az aromákat és homogenizáld. Keverd össze a lisztet a sütőporral és add hozzá az előbbi keverékhez, majd homogenizáld újra. Formázz dió méretű labdákat és tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Nyomkodd meg enyhén a golyókat egy villával és tegyél a közepükre egy csoki gyöngyöt vagy meggyet, amit akarsz. Tedd be a tepsit 3 percre nagyon forró sütőbe (250 fok), majd még 10 percre 220 fokon. Vedd ki a süteményeket óvatosan, mert melegen törékenyek, és tedd őket hűlni egy rácsra.
Készítsd el a mázt: olvaszd meg a csokoládét és engedd bele egyesével a kekszeket, de csak félig (a csokoládés edény feneke legyen végig benne a fortyogó vízben). Helyezd vissza a kekszeket a rácsra. Miután megáztattad az összes kekszet a csokiban, forgasd meg őket kókuszreszelékben.
0 hozzászólás