Currys bárány jamaicai módra hozzávalók:

1 kg kockákra vágott bárányhús

1 szeletelt hagyma

2 szál apróra vágott zöldhagyma

5 cikk zúzott fokhagyma

1 apróra vágott scotch bonnet (karibi erőspaprika)

1 kanál reszelt friss gyömbér

2 kanál currypor

2-3 szál friss borsikafű

1 kanál vaj

2 közepes, karikákra vágott répa

2 nagy burgonya kockákra vágva

só, fekete őrölt bors

Currys bárány jamaicai módra elkészítése:

A feldarabolt bárányhúst egy tálba tesszük.

Hozzáadjuk a hagymát, zöldhagymát, curryt, gyömbért, fokhagymát, scotch bonnet-t, borsikafűt, a sót és a borsot.

Minden hozzávalót jól elkeverünk (jó kesztyűt húzni, mert a curry megfogja a körmöket), lefedjük fólióval, és 8–24 órát hidegre tesszük (néha megkavarjuk).

Kivesszük a húst a pácból, a vajat megolvasztjuk, és a húst minden oldalán megsütjük.

Ráöntjük a pácot, és 5-6 percet pirítjuk.

Forró vizet öntünk rá, hogy elfedje a húst, lejjebb vesszük a lángot, és hagyjuk főni (a hústól függően változik a főzési idő).

Az utolsó 30 percben hozzáadjuk a burgonyát és a répát.

Hagyjuk, hogy ezek is jól megfőjenek. Nem baj, ha a burgonya szétfő, az a fontos, hogy a hús leváljon a csontról (akkor van kész).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc