Currys garnélarák hozzávalók:

150 gr tisztított garnélarák

½ evőkanál olaj

1 evőkanál fokhagyma / apróra vágott

2 evőkanál fehérbor

1 evőkanál ketchup vagy paradicsompüré

2 evőkanál vaj (20-25 gr)

1 kiskanál curry por

1 kiskanál instantleves

200 ml forró tej

50 gr gomba

2 kiskanál keményítő (*)

2 kiskanál víz

Só, bors

(*) keményítő helyett lehet használni 1 evőkanál lisztet amit a curry porral együtt adunk hozzá.

Currys garnélarák elkészítése:

Forró tüzön megpuhítjuk a garnélarákokat majd hozzáadjuk a fokhagymát, bort és ketchup-ot és rátesszük a fedelet. A lángott lejebb vesszük és hagyjuk főni kb. 2 percet.

Kivesszük a garnélarákokat (mártás nélkül), és a mártást a tejhez öntjük.

Ugyanabban a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megpuhítjuk a gombát és hozzáadjuk a curry és a leves port, majd a tejjel összekevert mártást is hozzáadjuk. Hagyjuk forrni egy kicsit.

A keményítőt felolvasztjuk a vízben. Visszatesszük a garnélarákokat a serpenyőbe, hagyjuk forrni egy kicsit, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt majd ismét a tűzre tesszük és hagyjuk forrni egy kicsit, hogy a mártás megkössön.

Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük majd levesszük a tűzről.

Főtt spenóttal is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

A receptet CristinaK javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc