Currys garnélarák hozzávalók:
150 gr tisztított garnélarák
½ evőkanál olaj
1 evőkanál fokhagyma / apróra vágott
2 evőkanál fehérbor
1 evőkanál ketchup vagy paradicsompüré
2 evőkanál vaj (20-25 gr)
1 kiskanál curry por
1 kiskanál instantleves
200 ml forró tej
50 gr gomba
2 kiskanál keményítő (*)
2 kiskanál víz
Só, bors
(*) keményítő helyett lehet használni 1 evőkanál lisztet amit a curry porral együtt adunk hozzá.
Currys garnélarák elkészítése:
Forró tüzön megpuhítjuk a garnélarákokat majd hozzáadjuk a fokhagymát, bort és ketchup-ot és rátesszük a fedelet. A lángott lejebb vesszük és hagyjuk főni kb. 2 percet.
Kivesszük a garnélarákokat (mártás nélkül), és a mártást a tejhez öntjük.
Ugyanabban a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megpuhítjuk a gombát és hozzáadjuk a curry és a leves port, majd a tejjel összekevert mártást is hozzáadjuk. Hagyjuk forrni egy kicsit.
A keményítőt felolvasztjuk a vízben. Visszatesszük a garnélarákokat a serpenyőbe, hagyjuk forrni egy kicsit, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt majd ismét a tűzre tesszük és hagyjuk forrni egy kicsit, hogy a mártás megkössön.
Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük majd levesszük a tűzről.
Főtt spenóttal is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A receptet CristinaK javasolta.
0 hozzászólás