Currys kukorica krémleves hozzávalók:

2 személyre

 

1 doboz konzerv kukorica

fél liter húsalaplé (én csirkéből készítettem)

petrezselyem

chili

1 evk. curry szósz

2 evk. tejföl/tejszín

2 dl húsalaplé (a végén a higításhoz)

1 marék reszelt sajt (én most borsos kecskesajtot választottam)

Currys kukorica krémleves elkészítése:

A kukoricát a húsalaplében feltesszük főni, kb. 20 percig. Adunk hozzá curryszószt, chilit, petrezselymet.

Amikor kész, átöntjük a turmixgépbe. Kiveszünk belőle 4 evk. kukoricát a későbbi díszítéshez. A tejföllel vagy tejszínnel összeturmixoljuk és felöntjük még annyi húsalaplével, amennyivel elérjük a kellő sűrűséget. Tálalásnál szűrőn keresztül kanalazzuk és préseljük, hogy a héjja ne kerüljön a tányérba, így tiszta és krémes lesz.

Díszíthetjük reszelt sajttal, kukoricával és pár csepp curryszósszal.

 

A receptet az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc