Currys kukorica krémleves hozzávalók:
2 személyre
1 doboz konzerv kukorica
fél liter húsalaplé (én csirkéből készítettem)
petrezselyem
chili
1 evk. curry szósz
2 evk. tejföl/tejszín
2 dl húsalaplé (a végén a higításhoz)
1 marék reszelt sajt (én most borsos kecskesajtot választottam)
Currys kukorica krémleves elkészítése:
A kukoricát a húsalaplében feltesszük főni, kb. 20 percig. Adunk hozzá curryszószt, chilit, petrezselymet.
Amikor kész, átöntjük a turmixgépbe. Kiveszünk belőle 4 evk. kukoricát a későbbi díszítéshez. A tejföllel vagy tejszínnel összeturmixoljuk és felöntjük még annyi húsalaplével, amennyivel elérjük a kellő sűrűséget. Tálalásnál szűrőn keresztül kanalazzuk és préseljük, hogy a héjja ne kerüljön a tányérba, így tiszta és krémes lesz.
Díszíthetjük reszelt sajttal, kukoricával és pár csepp curryszósszal.
A receptet az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás