Currys sertéshús burgonyával hozzávalók:
200 g sertéshús
4 burgonya (kb. 200g)
1 hagyma
1 sárgarépa
400 ml húsleves (vagy víz + leveskocka)
3 teáskanál curry (*)
1-2 evőkanál olaj
só
cayenne bors (opcionális)
Currys sertéshús burgonyával elkészítése:
Forrald fel a levest.
Vágd megfelelő darabokra a húst és zöldségeket.
Párold meg a húst, add hozzá a zöldségeket, és párold még egy ideig. Öntsd rá a levest.
Mikor forrni kezd, add hozzá a curryt és a borsot.
Fedd le, és hagyd főni 30 percig, amíg a hús megpuhul.
Ízesítsd sóval, majd óvatosan keverd össze, hogy a burgonya ne törjön össze. Hagyd még főni 5-10 percig, fedő nélkül, hogy párologjon el a levéből.
(*) A curry mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha az étel túl pikánsra sikeredett, tálaláskor adj hozzá pár evőkanál joghurtot vagy tejszínt.
Főtt rizzsel vagy kenyérrel szolgáld fel. Jó étvágyat!
A receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás