Currys sertéshús burgonyával hozzávalók:

200 g sertéshús
4 burgonya (kb. 200g)
1 hagyma
1 sárgarépa
400 ml húsleves (vagy víz + leveskocka)
3 teáskanál curry (*)
1-2 evőkanál olaj

cayenne bors (opcionális)

Currys sertéshús burgonyával elkészítése:

Forrald fel a levest.

Vágd megfelelő darabokra a húst és zöldségeket.

Párold meg a húst, add hozzá a zöldségeket, és párold még egy ideig. Öntsd rá a levest.

Mikor forrni kezd, add hozzá a curryt és a borsot.

Fedd le, és hagyd főni 30 percig, amíg a hús megpuhul.

Ízesítsd sóval, majd óvatosan keverd össze, hogy a burgonya ne törjön össze. Hagyd még főni 5-10 percig, fedő nélkül, hogy párologjon el a levéből.

(*) A curry mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha az étel túl pikánsra sikeredett, tálaláskor adj hozzá pár evőkanál joghurtot vagy tejszínt.

Főtt rizzsel vagy kenyérrel szolgáld fel. Jó étvágyat!

 

A receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc