Dalmát csirkemáj-saláta hozzávalók:

50 dkg csirkemáj

1 fej saláta

10 dkg gomba

20 dkg vöröshagyma

15 dkg paradicsompüré

olaj ízlés szerint

babérlevél ízlés szerint

majoránna ízlés szerint

cukor ízlés szerint

só ízlés szerint

szemesbors ízlés szerint

Dalmát csirkemáj-saláta elkészítése:

A csirkemájat lobogó forró vízzel leforrázzuk, leszűrjük, majd kihűtjük. A gombát felszeleteljük, és kevés sós vízben megfőzzük.

A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a paradicsompürét, egy kevés gombalével felengedjük, megfűszerezzük.

Beletesszük a csirkemájat, és néhány percig forraljuk. Kivesszük a babérlevelet, és a májat a mártásban hagyjuk kihűlni, majd behűtjük.

Salátalevélre rendezve, gombaszeletekkel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc